DE GESCHIEDENIS

Het gebouw van Au Miroir dateert al van de 15de eeuw en werd oorspronkelijk genoemd als “De Speghele”. Het zogenaamde “Hôtel du Miroir” werd omgebouwd in 1923-24 volgens een ontwerp van architecten C. Petein en P. Vanderheyden. Achterliggend vinden we een voormalig stalgebouw en koetshuis dat nu fungeert als “biermagazijn”. 

 

Zogenaamd “Au Miroir” volgens opschrift van uithangbord; oorspronkelijke benaming “De Speghele” teruggaand tot de 15de eeuw. Volgens bouwaanvraag zogenaamd “Hôtel du Miroir” naar ontwerp van architecten C. Petein en P. Vanderheyden (Brussel) van 1923-24; achterliggend voormalig stalgebouw en koetshuis oorspronkelijk bereikbaar via poortgebouwtje fungerend als “biermagazijn” in de Diksmuidestraat en thans opgenomen bij nummer 8 van vermelde straat.

 

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien, mechanische pannen). Verankerde gele baksteenbouw op arduinen plint; gebruik van simili- en/of natuursteen voor kordons en doorgetrokken onderdorpels. Rondbogige muuropeningen onder aansluitende druiplijsten van baksteen. Houten gootlijst op klossen. Vier houten dakkapellen met halfrond fronton en vleugelstukken. Voormalig poortgebouwtje van één travee en twee bouwlagen onder zadeldak. Aangepaste trapgevel.

 

Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Lion M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N1, Brussel – Turnhout.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi

Datum  : 1987

Ons verhaal

Het horecaverhaal van mezelf begon al vijftien jaar geleden als vertegenwoordiger in de horeca. 7 jaar geleden startte ik de zaak ‘Ypres Burger’ op de hoek van de grote markt en D’Hondtstraat. In eerste instantie samen met de zaakvoerder van ‘t Kattekwaad, maar later ben ik volledig eigenaar geworden samen met mijn vrouw Virginie. Vanuit die zaak hebben we een mooi zicht op de grote markt en zagen we heel wat opportuniteiten bij restaurant Au Miroir. 3 jaar later krijgen we de kans om restaurant Au Miroir uit te baten en die grepen we met beide handen. 

 

Au Miroir wordt geen restaurant, want daar is al voldoende aanbod van op de Grote Markt. Als brasserie trekken we de kaart van eenvoudige klassieke gerechten, die we een eigen touch willen geven. We leggen de klemtoon op vers en betaalbaar.

Foto © Henk Deleu

Johan Van Overbeke & Virginie Geldof

Eigenaars Au Miroir

Wat zeggen de mensen